På Teneriffa är det som mest solsäkert på sommaren.
Foto: iStock
På Teneriffa är det som mest solsäkert på sommaren.

Allt om vädret på Kanarieöarna

Vart det är varmast i december, vart badtemperaturen är bäst i april och på vilken ö det regnar minst i oktober. Vi guidar dig till Kanarieöarna - året om!
Kanarieöarna är vad vi kallar ett "året runt resmål", men vad betyder det egentligen? Det är ofta stora lokala skillnader på vädret på Kanarieöarna. På Gran Canaria är det som regel alltid bäst väder i söder och då speciellt i svenskfavoriten Puerto Rico. De högre belägna områdena mitt på ön har som regel mycket lägre temperaturer än kustområdena och det kan till och med förekomma snö på bergstopparna.
Teneriffa har också flera höga berg, med vulkanen Teide som den mest kända och här är det ofta snö när man kommer över 2000 meter. Syd- och västkusten är som regel de varmaste områdena på ön, medan nordkusten får mest regn men just på grund av det också är grönare och frodigare.
Lanzarote är annorlunda på grund av att ön inte har några höga berg och därför också mindre regn än många av de andra Kanarieöarna. Ön har ofta det bästa vädret om man jämför öarna och också den lägsta luftfuktigheten.
Fuerteventura har i snitt 300 soldagar per år och har generellt ett väldigt varmt och torrt klimat och är den Kanarieön som får minst regn per år. Här nedan hittar du mer information om vädret på alla Kanarieöarna i de olika säsongerna.
Sommar – juni, juli och augusti
Gran Canaria
Det här är den varmaste tiden på året på Gran Canaria med en genomsnittstemperatur på 26 grader och augusti är historiskt sett den varmaste månaden. Men trots att det är mitt i sommaren är luftfuktigheten väldigt låg, något som uppskattas av många. Det regnar sällan, eller så gott som aldrig på sommaren och i havet kan du räkna med 21 grader.
Teneriffa
Den bästa tiden på året om du är ute efter värme med en genomsnittstemperatur på 26 grader och så gott som inget regn. Det är låg luftfuktighet vilket gör att det inte känns så extremt varmt som det kan göra vid Medelhavet. I vattnet är det cirka 21,6 grader.
Lanzarote
Sommaren är en varm och torr tid på Lanzarote, med en genomsnittstemperatur på 27 grader i augusti. Det kommer också varma vindar från Saharaöknen, något som gör att det kan bli mycket varmare, men mycket vanligare är en behaglig nordanvind som gör att värmen inte blir så intensiv. Regn är väldigt ovanligt under sommarmånaderna och badtemperaturen ligger runt 21 grader.
Fuerteventura
Sommaren är som regel varm och med behagliga havsvindar blir det sällan för varmt. Den varmaste månaden är augusti med ett snitt på 24,3 grader och i vattnet är det runt 22 grader hela sommaren. Under sommaren är det också lågsäsong med mycket mindre turister än på vintern. Regn förekommer sällan eller aldrig under dessa tre månader.
- Charter och paket till Kanarieöarna sommaren 2017
Höst – september, oktober och november
Gran Canaria
Hösten är en fin tid på Gran Canaria med en genomsnittstemperatur på 25 grader. Det är som en väldigt bra svensk sommardag, men med lite större risk för regn än mitt på sommaren. November har till exempel i snitt tre dagar med regn, men det regnar bara 18 millimeter på hela månaden. Havet är varmt och härligt på hösten med en genomsnittstemperatur på 22,5 grader.
Teneriffa
Höst betyder fortsatt sommarvärme på Teneriffa, några dagar med regn kan förekomma, och störst risk för regn är det i november. Genomsnittstemperaturen på hösten är 22,7 grader och i vattnet kan man plaska runt i härliga 22 grader.
Lanzarote
Hösten på Lanzarote för med sig lite regn, med en topp i november, men det är ändå bara snack om 12 millimeter. Det är perfekt att resa hit på en sol- och badresa under den här tiden då det trots allt är runt 22 grader i vattnet och en genomsnittstemperatur på 22,5 grader i luften.
Fuerteventura
Det här är en bra tid att besöka Fuerteventura med varma dagar, lite svalare kvällar och väldigt behagliga badtemperaturer runt 22-23 grader. Det kan komma en och annan regnskur, störst risk för regn är det i oktober. Genomsnittstemperaturen ligger på 22,5 grader.
- Charter och paket till Kanarieöarna hösten 2017
Vinter – december, januari och februari
Gran Canaria
Det här är den kallaste årstiden med en genomsnittstemperatur på 21,5 grader och badtemperaturen har sjunkit till 19,4 grader. Men det är vintern som är högsäsong på Gran Canaria och den tiden på året då allra flest svenskar reser hit. Det kan också regna lite på vintern, december har till exempel i genomsnitt fyra dagar med regn, men det är inte stora mängder som kommer.
Teneriffa
Vintern på Teneriffa är högsäsong, men också den tiden på året med de kallaste temperaturerna. Med en genomsnittstemperatur på 18 grader är det fortfarande behagligt, i vattnet kan du räkna med runt 19,3 grader. Det kan regna en del på vintern, december har i snitt tre dagar och 23 millimeter regn.
Lanzarote
Den här perioden är högsäsong på Lanzarote, precis som på de andra Kanarieöarna, men också den tiden med mest variation i vädret. Både december och januari kan föra med sig lite regn, runt 26 millimeter i månaden. Men temperaturen är fortfarande väldigt behaglig med ett snitt på 17,5 grader och i vattnet är det som regel varmare – runt 19 grader.
Fuerteventura
Vintern på Fuerteventura betyder genomsnittstemperaturer på 18 grader och badtemperaturer på 19 grader. Inte illa med tanke på hur vi har det hemma under den här perioden. Det regnar generellt väldigt lite på Fuerteventura, men årets blötaste månad är december med i snitt 7 dagar med regn, men då ska man också veta att det bara är snack om 40 millimeter under hela månaden.
- Charter och paket till Kanarieöarna vintern 17/18
Vår – mars, april och maj
Gran Canaria
Även våren är en årstid där det kan komma några regndroppar på Gran Canaria, av dessa månader är det mars som får mest regn med ett snitt på 14 millimeter. Inte många droppar alltså. Värmen är också på väg tillbaka och den här årstiden kan locka med en genomsnittstemperatur på 22,3 grader. I havet är det nu runt 19 grader.
Teneriffa
Teneriffa är vackert på våren och temperaturerna är återigen på väg upp. Genomsnittstemperaturen under de här månaderna är 19,7 grader i luften och 19,2 i vattnet. Det kommer inte heller mycket regn under den här perioden, sju millimeter i mars och ett snitt på 2 dagar.
Lanzarote
På våren börjar sommartemperaturerna att komma tillbaka trots att det fortfarande kan vara lite svalare om kvällarna. Genomsnittstemperaturen ligger runt 19,5 grader, i vattnet kan du räkna med 18-19 grader. Perfekt väder för en resa söderut innan sommaren kommer hit till oss i Sverige.
Fuerteventura
Våren är en väldigt fin årstid på Fuerteventura, det blåser inte speciellt mycket och temperaturen är på väg upp igen efter de kyligare vintermånaderna. Genomsnittstemperaturerna ligger på 19,5 grader och badtemperaturen på 19,6.
- Charter och paket till Kanarieöarna våren 2018
Kanarieöarna långt bort från turistströmmarna
Om du vill se en helt annan del av Kanarieöarna ska du sikta in dig på de tre minsta öarna La Gomera, La Palma och El Hierro. La Gomera har ett behagligt klimat året runt med en genomsnittstemperatur på 20 grader, men det är stora lokala skillnader. Kustområderna är varmast och har minst regn – runt 200 millimeter per år. Kommer du upp på höglandet regnar det mycket mer, runt 900 millimeter per år, och mycket lägre temperaturer även mitt i sommaren. Många reser hit för att vandra i bergen i kombination med några dagar på stranden. El Hierro är ett mekka för dykare och vandrare, vill man kombinera en aktiv semester med bad och havet ska man resa hit i september eller oktober när vattentemperaturen ligger runt 23 grader. Augusti är den varmaste månaden med en genomsnittstemperatur på 26 grader. Mest regn får ön i december. La Palma sägs vara den vackraste av Kanarieöarna med sina svarta lavastränder och grönskande natur. De varmaste månaderna på ön är från juli till oktober med temperaturer runt 26 grader. I vattnet är det då cirka 23 grader varmt. Februari är den månad som har mest regn, men du kan ändå räkna med 19 regnfria dagar.
- Charter och paket till La Gomera
- Charter och paket till La Palma
I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler resor:
- Alla charterresor till Kanarieöarna.
- All inclusive resor till Kanarieöarna
Charter till Gran Canaria
Charter till Teneriffa
Charter till Lanzarote
Charter till Fuerteventura
Erbjudanden - Kanarieöarna
Stine
Stine Berg
Publicerad: 2017-09-06

Jämför priser Kanarieöarna

Flyg till Kanarieöarna  fr. 1 199 kr
6 knep för billigare resa
Foto: iStock
• 
Det finns en rad knep för dig som vill hitta en billigare resa – vi delar med oss av sex plånboksvänliga tips.
Rhodos höjdpunkter
Foto: iStock
• 
Som Greklands mest solsäkra ö och med ett behagligt klimat i stort sett året runt är det inte konstigt att Rhodos är ett av de mest populära resmålen bland oss svenskar. Här berättar vi mer om öns bästa sevärdheter.
Medelhavets vackraste stränder
Foto: iStock
• 
Det finns oändligt många stränder runt Medelhavet, vissa är vita sandstränder, andra klapperstensstränder med klart och turkost vatten. Vilken strand som är finast är såklart en smaksak, här ger vi dig några av våra strandfavoriter vid Medelhavet. Enjoy!
Plånboksvänlig lyx till solen
Foto: iStock
• 
Här ger vi dig en komplett översikt där du enkelt kan hitta lyxiga charter- och all inclusive-resor till en rimlig peng i sommar. Åk iväg på en sensommar-resa och njut av lyx, vågskvalp och sand mellan tårna.
Europas bästa spa-resmål
Foto: iStock
• 
Varför inte kombinera storstadsweekend med spa? Klart du ska!
Spalyx i solen
Foto: Elounda Beach
• 
Njut av sommaren vid Medelhavet med grekiska ö-paradis, svalkande bad på Turkiets gyllene stränder och tapas på Mallorca. Här tipsar vi om sex spahotell vid Medelhavet som du kan resa till i sommar.
Världens 6 bästa yogadestinationer
Foto: iStock
• 
Packa dina yogatights och gör dig redo för en semester i vackra omgivningar där kropp och själ är i fokus.
Sveriges hetaste spahotell
Foto: Upper House
• 
Vi älskar att åka på spa – året om. Här har vi tagit ut några favoriter bland många riktigt bra spahotell runt om i Sverige.
5 anledningar att resa till  San Sebastian
Foto: iStock
• 
Glöm Barcelona - i år ska du välja San Sebastian för den perfekta kombinationen av strand och storstad.
Från budget till lyx i Barcelona
Foto: iStock
• 
Här är fem hotell i Barcelona som du kommer att älska. Från budget till lyx, men det har alla det gemensamt att det har det lilla extra, plus att de alla får fina omdömen på olika hotellbetygssajter.

Restips

Gran Canaria och Teneriffa på samma resa
Få det bästa av två världar - kombinera din resa till solsäkra Gr...
Sembo
Vinterns solsäkraste resmål - Kanarieöarna
Samma solsäkra klimat som alltid, men utvecklingen går snabbt. Ny...
TUI
Playa de las Americas - för den partysugna
På den solsäkra sydkusten ligger Teneriffas mest fartfyllda resmå...
Apollo
4* Hotell nära både golf och vattenpark
Omtyckta Green Garden Resort på Playa de las Americas på Teneriff...
Apollo
Kanarieöarna kallas också de lyckliga öarna
Det är lätt att förstå varför. Här råder en behaglig försommarvär...
Apollo
Vinterresor för hela familjen
Letar du efter en familjesemester i vinter? Se våra mest populära...
Apollo
Barnvänliga stränder i Jandia, Fuerteventura
Jandia på Fuerteventuras sydkust har öns längsta stränder som för...
TUI
TUI Blue for Families-hotell i Bahia Feliz
Här finns hela fyra stycken av våra flaggskeppshotell, TUI Blue F...
TUI
Vintersemester på Gran Canaria
Res till Gran Canaria i vinter och njut av subtropiskt klimat när...
Sunweb
Roadtrip i Andalusien
Den ulitmata roadtripen till Andalusien, med spännande stopp och ...
Sembo
20 grader i vinter på Teneriffa
Denna klassiska semesterö bjuder på allt som hör semester till! N...
Sunweb
Mallorcas många upplevelser
Denna vackra ö har så mycket att upptäcka till exempel imponerand...
Sunweb
Upptäck Corralejo på Fuerteventura
En resa till Corralejo är ett måste för stranddyrkaren. Hit åker ...
Apollo
Vulkaner och grottor på Lanzarote
På vulkanön Lanzarote väntar spännande sevärdheter, långa strände...
TUI
Hotell för en härlig familjesemester
TUI Blue For Families är för dig som vill komma närmare resmålet ...
TUI
Mer lugn? Mer puls? Mer lek? Mer balans?
Mer du i sommar! Res tryggt & säkert med Ving. Välj bland allt fr...
Ving
La Gomera - vandrarens paradis
En av Kanarieöarnas mindre kända öar bjuder på en mer orörd sida....
Apollo
Bo på mysiga Jardin del Conde, La Gomera
Bo på första parkett vid havet, nära den lilla stranden och centr...
Apollo
Har du äventyrslusten - så har vi resorna
Längtar du efter äventyr och nya vänner? Med Rosa Bussarna kan du...
Rosa Bussarna
Sommarens bästa familjepriser?
Välj och vraka bland våra bästa familjehotell i sommar. För barn ...
Apollo
Upptäck Teneriffa i vinter
En resa till Teneriffa kan ta dig till den mysiga staden Puerto d...
Ving
Teneriffa - oändliga semestermöjligheter
När du inte vill ligga på stranden kan du shoppa, klubba, gå på s...
TUI
Barcelo Santiago, Los Gigantes, Teneriffa
Hotellet har ett vackert läge på höga havsklippor vid kusten.Vid ...
TUI
Sunprime Hotels - Skräddarsytt för vuxna
Där livet är lite lugnare, där varje dag är en paus från vardagen...
Ving
Boka träningsresan med Ving
I vårt stora utbud av sport & träningsresor finns något för alla ...
Ving
Sunwing Family Resorts
Sunwing Family Resorts är Vings egna familjehotell - det bästa va...
Ving
Säkra sommarens bästa vecka
Palmkantade sandstränder, känslan av solkysst hud och smakuppleve...
Ving
Träningsresor för alla smaker
Vi på TUI har vi samlat tips för dig som vill träna på semestern,...
TUI
Familjeresor med All Inclusive
Med mat och dryck betald i förväg blir nästa familjeresa både smi...
Ving
Barnvänligt på Sunwing Arguineguin Seafront
Vid poolområdet hittar du pooler för hela familjen, några är uppv...
Ving
Visa hela listan
 
© Reseguiden Interactive AB 2011